Om Aromaterapi

I aromaterapi används eteriska oljor som är utvunna från olika växtdelar. De eteriska oljorna har olika egenskaper och effekter beroende på den kemiska sammansättningen som, liksom dess doft, är unik för varje eterisk olja. Eteriska oljor har länge använts som del inom örtmedicinen och används idag bland annat vid smaksättning och doftsättning av allt från tandkräm, godis, drycker, tvättmedel och krämer till läkemedel etc.
Den vanligaste behandlingsformen inom aromaterapi i Sverige idag är att kombinera de eteriska oljorna med massage. Aromamassagen är en mjuk och unik kropps- och sinnesbehandling. Den är mycket avslappnande och ökar känslan av välmående. Kroppen får hjälp att släppa spänningar och stressa av medan de egna läkande processerna aktiveras.

Vikten av detta ska inte undervärderas, framför allt i vårt samhälle där stress och utbrändhet är ett starkt växande problem.

Vid långvarig stress utsätts kroppen för stor påfrestning och många symptom kan uppstå, såsom trötthet, huvudvärk, sömnstörningar, matsmältningsproblem, hudproblem och nedsatt immunförsvar. Man kan även bli lättirriterad, rastlös eller nedstämd.

Aromaterapi (massage och hembehandlingar) ger med sin kombination av eteriska oljor och massage effekter på såväl sinnet som kroppen. Det är en av de allra bästa metoderna för att bryta stresscirkeln genom doften med dess örtmedicinska egenskaper och aromamassagens mjuka, omhändertagande och spänningslösande beröring (Läs gärna mer i Kerstin Uvnäs-Mobergs bok "Lugn och beröring").

Tillagd i varukorgen